סידור תמונות

בבתים רבים בישראל ניתן עדיין למצוא שקיות פיתוח תמונות הכוללות סליל ישן של פילם ותמונות מפותחות שלא סודרו באלבום לעולם. מדי פעם, כאשר ניגשים לסידור הבית, נתקלים בתמונות אלו ומבטיחים לעצמנו שנפנה את הזמן לסידור תמונות. עם זאת, בכל פעם שבה אנו נתקלים בערימה, אנו נוטים לקחת צעד אחורה, ולהשאיר את התמונות בשקית לפרק זמן נוסף.

סידור אלבומי תמונות – אז איך זה עובד?

אנחנו נפגשים, ממלאים יחד שאלון בו אני מקבלת מכם את הפרטים הכי חשובים: תאריכי לידה, ימי נישואין, על גבי כמה שנים נפרש החומר, אנשים חשובים שמצולמים, אירועים חשובים שאני עתידה להיתקל בהם, אנחנו גם בוחרים את גודל האלבום וסגנון העיצוב.

בזמן שאתם מספרים לי קצת על המשפחה והאופי שלה כדי שאכיר אתכם והאלבום שלכם יהיה אישי ומרגש, אני מעבירה את התמונות מהמחשב שלכם לדיסק קשיח חיצוני שלי וזהו… יצאנו לדרך.

במשרד אני מעבירה את החומר למחשב שלי, עוברת על התמונות ומתחילה להרכיב אלבומים, בוחרת את התמונות הטובות והמוצלחות (ויש הרבה כאלו, תאמינו לי) וכשאני מסיימת ליצור אב טיפוס ראשון אני מעבירה אליכם קובץ דפדוף במייל – כזה שכשתפתחו אותו תתחילו להתרגש, לחייך ולרצות לראות כבר את הדבר האמיתי.

ספר הדפדוף הזה הוא המשוב, אם יש משהו שאתם רוצים לשנות, לתקן או להוסיף אז בכיף. כשהכל מוכן ומאושר, הספר יורד לדפוס ומגיע אליכם הביתה עם שליח.

זו בדיוק הנקודה שבה אתם עוצרים הכל, מתיישבים, מתחילים לדפדף וסיפור חייכם נפרש לפניכם.

תנו לי לאסוף את הרגעים ולאצור מהם את סיפור חייכם.

 

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

ניוזלטר

רגע לפני

סידור תמונות מוצלח מתחיל בהכנה מראש. יש אנשים המעדיפים לסדר את התמונות באלבומים, בעוד אחרים מעדיפים את השיטוט החופשי בין התמונות באמצעות קופסאות אחסון, ואסכולה שלישית מעדיפה סידור אלבום תמונות דיגיטלי, שבו אפשר לדפדף בין תמונות המשפחה באופן וירטואלי.

עליכם להגדיר לעצמכם כיצד תרצו לסדר את התמונות שלכם, ולהצטייד מראש באלבומים, סורק או קופסאות אחסון המתאימות לגודל התמונות וחבילת חוצצים להפרדה בין הנושאים.

אם קונים אלבומים לשם סידור תמונות, כדאי לרכוש מספר אלבומים הזהים בגודלם ובצבעם, כדי ליצור אחידות על המדף. אופציה נוספת היא לרכוש אלבומים מאותו הסוג אך בגוונים שונים, כך שכל צבע ייועד לבן משפחה אחר.

מומלץ לבחור באלבומי כיסים ולא באלבומי צלופן, שכן האחרונים סובלים לעיתים מהתייבשות של הדבק וגורמים לנשירה של התמונות מהם, או להצמדה בלתי ניתנת להפרדה בין התמונה לדף האלבום.

תהליך המיון

בשלב הבא מתחילים בתהליך של סידור התמונות ומפרקים אותו לחלקים – חבילה אחת בכל פעם. עוברים ברפרוף על התמונות ומסננים מתוכן את התמונות המטושטשות, הכהות או בהירות מדי, את התמונות המביכות שלא תרצו שאיש יראה, ואת אלו שיש עוד מספר תמונות זהות להן. את התמונות הניתנות לשיפור באמצעות עריכה גרפית כדאי להשאיר בערימה נפרדת ולטפל בהן אחר כך.

לאחר הסינון הראשוני מתחיל תהליך המיון לקטגוריות, במסגרתו מחלקים את התמונות לפי תאריכים, נושאים או מצולמים. מכיוון שניתן לבצע סידור אלבומים באופנים שונים כגון כרונולוגי או נושאי, כדאי להגדיר מלכתחילה את האופן המועדף עלינו וליצור תמונה מנטלית של הסידור אותו נרצה. כך למשל נוכל לסדר את התמונות לפי שנים, ובכל שנה ליצור חלוקה לנושאים כגון תמונות מטיולים, תמונות משפחתיות, חגים וכו'.

אפשרות נוספת היא לחלק לפי נושאים, וליצור אלבום טיולים, בו נסדר את כל הטיולים בהם היינו בשנים האחרונות לפי מועד הצילום. גם אם לא רשמנו בגב התמונה פרטים ותאריך, ניתן לגזור מועד התרחשות משוער מתוך תאריכי הפיתוח המופיעים לעיתים על גב התמונה או להסתמך על זכרונם של בני המשפחה האחרים.

כללים עבור סידור תמונות

סידור תמונות בקופסאות אחסון מאפשר לבצע את המיון ישירות לתוך הקופסא ולהיעזר בחוצצים על מנת לשמור על הסדר. כאשר מסדרים את התמונות באלבום כדאי לשמור על סדר בתוך כל מקבץ, ולתעד בכריכת האלבום את הנושא והתאריכים הרלוונטיים המופיעים בו. אם סורקים את התמונות, מומלץ ליצור תיקיות עבור כל נושא, ולשייך אליהן את התמונות.

אם קיים תיעוד לתמונה, ניתן להשתמש בתוכנות עריכה על מנת להוסיף אותו, או לשמור את התמונה בשם קובץ משמעותי. שאלו את עצמכם האם פיתחתם תמונות מהנגטיבים מאז שקיבלתם את התמונות המופיעות בנגטיב.

אם לא, ולטובת השמירה על סידור הבית, כנראה שאין סיבה להחזיק יותר את הנגטיב בבית. עבור מי שהנגטיבים חשובים לו ובמקרה מתכנן לקנות בקרוב סורק, כדאי לבחון את האפשרות לקניית סורקים המאפשרים סריקת נגטיבים.

הללו יאפשרו לכם לשחזר תמונות ישנות שאולי נפגעו עם הזמן וצבעיהם דהו.

אם לאחר פטירתו של אדם אהוב קיבלתם אליכם את התמונות הלא מסודרות שלו, נפו במסגרת התהליך של סידור תמונות את אלו שבהם מופיעים אנשים שאינכם מכירים. שמרו רק את התמונות החשובות ובעלות המשמעות בעיניכם, וכך תקטינו את נפח האחסון ותוכלו לשמור תיעוד אמיתי של הנפטר.

איפה מאחסנים את התמונות שסודרו?

אם אינכם נוטים לדפדף בזכרונות, ניתן לאחסן את האלבומים בארונות או בתאים הגבוהים בספריה, אך חשוב לוודא כי מקום האחסון אינו חשוף ללחות. אם אתם משפחה שאוהבת לדפדף באלבומים, מומלץ לאחסן את האלבומים בפינת המשפחה ובמדפים נמוכים של הספריה בכדי שיהיו נגישים לבני הבית.

ניתן לגייס את כל בני המשפחה לפרויקט סידור תמונות, במסגרתו תוכלו להוסיף לאלבום פריטים רלוונטיים אחרים כגון כרטיסי טיסה לאלבום חו"ל, כרטיסי כניסה לאטרקציות בהם אתם מצולמים ועוד. כמו כן תוכלו להוסיף בדיחות, רישומי חוויות או קישוטים כאוות נפשכם.

זכרו כי את התמונות שאותם אתם מעוניינים לסדר לא צלמתם ביום אחד, ועל כן לגיטימי למשוך את הפרויקט של סידור תמונות על פני זמן מה, כל עוד תהיו מחויבים לעצמכם לחזור אליו. הניחו את האלבומים במקום נגיש בסופו של התהליך, תנו לבני המשפחה להנות מהם ומהזכרונות הנלווים ותרגישו כי המאמץ שהשקעתם משתלם.

סידור אלבומי תמונות – "זה כמו חלום שמתגשם"

זה המשפט שהכי כיף לי לשמוע מלקוחות. ולמה? כי אני יודעת שאצרתי את הרגעים הכי יפים, חשובים ומרגשים שלהם, והכנתי מהם אלבומי תמונות שיעלו חיוך על פניהם בכל פעם מחדש.

כמה פעמים בזמן האחרון הורדתם תמונות למחשב מעוד אירוע, חגיגה בגן או טיול בשבת ונשבעתם לעצמכם שזהו – המחשב מפוצץ, כבר אין מקום, ואתם חייבים לעשות עם זה משהו…? אני בטוחה שהמון. ובכל זאת, למרות שהבטחתם לעצמכם – שום דבר לא קרה.

רוצים לעשות סדר באלבומים שלכם? מעוניינים באלבום מעוצב של הזכרונות שלכם? צרו קשר עם סידורים ונשמח לסייע.

 

3/5 - (7 votes)

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

ניוזלטר

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

ניוזלטר
חייגו אלינו יצירת קשר הצעת מחיר