סידור פנימי של ארונות מטבח

משפצים? עוברים דירה? מזל טוב! רגע לפני שאתם מתחדשים הכנו עבורכם מדריך שיעשה לכם סדר בארונות המטבח ועל הדרך יהפוך את המטבח לחלל הרבה יותר מרווח ונוח לעבודה.

למה בכלל לסדר את ארונות המטבח?

הידעת? משפחה ישראלי ממוצעת זורקת לפח מידי שנה מזון בשווי 3200 ש"ח, כלומר כמעט 300 ש"ח  כל חודש שנזרקים לפח כתוצאה מחוסר סדר וארגון בארונות המטבח שלכם. אז אם גם לכם נמאס לזרוק כסף לפח קראו את המדריך לסידור ארונות המטבח ותתחילו לחסוך.

סידור המטבח מתחלק ל-3 חלקים עיקריים:

  • סידור וארגון משטחי העבודה במטבח – הבנה של גודל המטבח ומדידה שלו כדי לנצל את שטחו בצורה מקסימלית, לאחר מכן נחליט אילו מוצרים חשמליים הכרחיים לנו שיהיו זמינים ונגישים ועל אילו מוצרים אפשר לוותר או יכולים להיות בארונות המטבח בהתאם לתדירות השימוש בהם.
  • סידור ארונות המטבח – במטרה ליצור מקסימום נוחות, חלוקה וסידור ארונות המטבח לארונות מטבח עליונים ותחתונים, למשל דברים שנרצה להרחיק ממגע של ילדים נמקם בארונות העליונים של המטבח.
  • סידור הארונות הפנימיים של המטבח – זו אולי המשימה הקשה ביותר בסידור וארגון ארונות המטבח משום שאנו לא רואים את החללים הפנימיים של ארונות המטבח וכמעט לרובנו יש נטייה "לזרוק" או להחביא שם דברים שכנראה ישכחו עם הזמן.

איך מתחילים לסדר ארונות מטבח?

בהחלטה על סידור ארונות מטבח, עלינו לקחת בחשבון גם כמה גורמים נוספים. ראשית, כדאי לנו לרכז נושאים דומים במקום אחד, בכדי למנוע התרוצצות ופתיחה של מספר ארונות מטבח בעת ההכנה.

לשם כך למשל, נרכז את כל הקשור בהכנת הקפה – הקפה והסוכר, הקומקום, הכפיות והספלים בסמוך אלו לאלו, ואם ניתן גם בסמוך למקרר.

את התבלינים, למשל, נמקם בקרבת הגז, יחד עם השמן ובקבוקים אחרים. מומלץ גם לסדר את מוצרי האפיה בסלסלה או קופסת נעליים נקייה, כדי שנוכל לשלוף אותה כנושא מהארון וממנה את המוצרים הדרושים לנו בלי מאמץ.

אם יש מדיח, נמקם את הצלחות השימושיות בסביבתו כדי שיהיה קל לפרוק אותו, ואם יש מתקן לייבוש כלים, נחליט היכן לשים אותו לפי היד הדומיננטית שלנו, וכמובן לפי המקום על השיש שברשותנו.

איך לסדר את הארונות הפנימיים, התחתונים והעליונים של המטבח?

גם הכובד הוא עניין שיש לקחת אותו בחשבון, שכן עדיף שהסירים הכבדים יהיו במדפים התחתונים. שם גם נאחסן את הפריטים הפחות שימושיים. את קופסאות הפלסטיק נשאיר לסוף, שכן הן פחות משמעותיות לסידור.

כמובן שאם יש ארונות עמוקים, כמו למשל הארונות מעל המקרר או המיקרוגל, נשים בהם את הדברים הגדולים יותר ושאינם נכנסים לארונות הרגילים כמו למשל התבניות וכלי הגשה.

המטבח הוא לב הבית ומקום המפגש של בני המשפחה, לכן מומלץ שעיצוב המטבח ישרה אווירה נעימה ומיוחדת. בנוסף לתאורה נוחה, לא מסנוורת ולא חשוכה מדי, צביעת הקירות בצבע נעים וחמים, עיצוב המטבח עם אדניות וצמחי תבלין, תליית תמונה משפחתית והדלקת נרות בזמן הארוחה, גם לסידור ארונות מטבח יש חשיבות ביצירת אווירה נעימה ולשם חיסכון במקום.

סידור הארונות המכילים קופסאות ושקיות

סידור המטבח מתחיל במיון. מיינו את כל הפריטים מתוך ארונות המטבח (אל תדלגו על הארונות הפנימיים של המטבח) והמגירות. כל דבר מיותר תרמו לאחרים. אין צורך בשישה קולפים ולא בחמישה פותחנים. אחסנו את המזון בצנצנות זכוכית או בקופסאות אחסון מרובעות ושקופות.

התאימו לכל קופסאות האחסון את המכסה התואם ומה שנותר ללא מכסה השליכו לפח. אגירת שקיות ניילון היא תופעה קשה המתרחשת בבתים רבים. השקיות תופסות לעיתים ארון שלם או מספר מגירות עד כי לא נשאר מקום למוצרים השונים. אחד הפתרונות הוא מתקן הפלסטיק עם הפתחים העגולים של איקאה.

סידור וארגון הארונות הפנימיים של המטבח המיועדים לכלים

סידור ארונות מטבח חל גם על הכוסות במגירות או במדפים. השאירו בארון המטבח רק את הכוסות השלמות, ואת כל השבורות או המוכתמות משאריות קפה או מיץ השליכו לפח. אם אין לכם לפחות סט כוסות תואם אחד – הגיע הזמן לרכוש כזה.

אולי אחד לחג ואחד ליום יום. הניחו מעל משטח המונע החלקה. את כלי המטבח השמישים יותר כגון: צלחות, כוסות מיץ, ספלים, סכו"ם, קערות לסלט או אגרטלים סדרו בארונות המטבח הנגישים לכם ביותר.

בדקו את מצב וכמות הסירים שלכם, והשאירו בארון המטבח רק את אלו שיש להם מכסה תואם. החליטו כמה סירים באמת נחוצים לכם. החזיקו בארון המטבח שלכם רק שתי מערכות סרוויס – אחת לשימוש יום יומי והשנייה לשבת וחג.

את כלי הששת תלו על מוט או הניחו במתקן העומד על השיש, ולא בארון המטבח. את מכשירי החשמל שאינם משרתים אתכם ביום יום אחסנו נקיים בארונות, ומקמו את פינת הקפה בסמוך לקומקום.

העמידו את הצלחות בגדלים השונים במתקן הפינתי המחולק ל-3 קומות. את הסכו"ם ארגנו במתקן הפלסטיק המחולק. בסיום הארוחה, השאירו שיש, כיור ושולחן נקיים וריקים.

ארגון וסידור ארונות המכילים מזון

הימנעו מפיתויים במבצעים של רשתות השיווק, שממלאות מטבחים רבים במוצרים שאין בהם צורך. קנו רק מה שאתם צריכים ובכמות הנדרשת, וסדרו את המזון השמיש במקום נגיש בארון המטבח. מדי כמה חודשים עברו על התבלינים ועל שאר המוצרים וכל מה שפג תוקפו השליכו לפח.

השתדלו לסדר את המקרר על פי קטגוריות כלומר: מדף למוצרי חלב, מדף לירקות, פירות וכן הלאה.

רוצים שמישהו יסדר את המטבח עבורכם? צרו קשר עם סידורים 

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

ניוזלטר

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

ניוזלטר
חייגו אלינו יצירת קשר הצעת מחיר