משפצים? עוברים דירה? מזל טוב! רגע לפני שאתם מתחדשים הכנו עבורכם מדריך שיעשה לכם סדר בארונות המטבח ועל הדרך יהפוך את המטבח לחלל הרבה יותר מרווח ונוח לעבודה.
למה בכלל לסדר את ארונות המטבח?
הידעת? משפחה ישראלי ממוצעת זורקת לפח מידי שנה מזון בשווי 3200 ש"ח, כלומר כמעט 300 ש"ח כל חודש שנזרקים לפח כתוצאה מחוסר סדר וארגון בארונות המטבח שלכם. אז אם גם לכם נמאס לזרוק כסף לפח קראו את המדריך לסידור ארונות המטבח ותתחילו לחסוך.
סידור המטבח מתחלק ל-3 חלקים עיקריים:
- סידור וארגון משטחי העבודה במטבח – הבנה של גודל המטבח ומדידה שלו כדי לנצל את שטחו בצורה מקסימלית, לאחר מכן נחליט אילו מוצרים חשמליים הכרחיים לנו שיהיו זמינים ונגישים ועל אילו מוצרים אפשר לוותר או יכולים להיות בארונות המטבח בהתאם לתדירות השימוש בהם.
- סידור ארונות המטבח – במטרה ליצור מקסימום נוחות, חלוקה וסידור ארונות המטבח לארונות מטבח עליונים ותחתונים, למשל דברים שנרצה להרחיק ממגע של ילדים נמקם בארונות העליונים של המטבח.
- סידור הארונות הפנימיים של המטבח – זו אולי המשימה הקשה ביותר בסידור וארגון ארונות המטבח משום שאנו לא רואים את החללים הפנימיים של ארונות המטבח וכמעט לרובנו יש נטייה "לזרוק" או להחביא שם דברים שכנראה ישכחו עם הזמן.
איך מתחילים לסדר ארונות מטבח?
בהחלטה על סידור ארונות מטבח, עלינו לקחת בחשבון גם כמה גורמים נוספים. ראשית, כדאי לנו לרכז נושאים דומים במקום אחד, בכדי למנוע התרוצצות ופתיחה של מספר ארונות מטבח בעת ההכנה.
לשם כך למשל, נרכז את כל הקשור בהכנת הקפה – הקפה והסוכר, הקומקום, הכפיות והספלים בסמוך אלו לאלו, ואם ניתן גם בסמוך למקרר.
את התבלינים, למשל, נמקם בקרבת הגז, יחד עם השמן ובקבוקים אחרים. מומלץ גם לסדר את מוצרי האפיה בסלסלה או קופסת נעליים נקייה, כדי שנוכל לשלוף אותה כנושא מהארון וממנה את המוצרים הדרושים לנו בלי מאמץ.