גם אמהות עובדות יכולות לסדר את הבית

אמהות עובדות צריכות להספיק ביממה אחת לבצע את עבודתן במשרד, לחזור הביתה לחשוב איך לסדר את הבית, לדאוג לילדים, לבשל, לספק כתף לחברות ולמצוא זמן איכות עם בן הזוג. בכדי לעשות זאת נכון הן צריכות יממה ארוכה במיוחד או סדר יום מתוכנן מראש.

אימהות נחשבות לסוג היעיל ביותר של אנשים, שכן הן מתמרנות בין מטלות רבות בכל יום ומחזיקות את המשפחה על כתפיהן. גם כיום כאשר בני הזוג מעורבים יותר במטלות הבית, חלק הארי של המטלות היומיומיות מוטלות עדיין על האמהות, שנאלצות לבצע ג'אגלינג בין העבודה, הבית, הילדים, החברות והזוגיות.

תורנות ערב לסידור הבית

כדי להספיק הכל, חשוב להכניס כמה שיותר פעילויות מהיומיום לשגרה. כך למשל, סידור הבית צריך להפוך למטלה יומיומית בה חולקים כל בני הבית, בכדי למנוע מצב בו הבלאגן מצטבר ושעות רבות מהבוקר עוברות בחיפושים אחר פריטים שאבדו וריבים. משפחה ממוצעת מבזבזת כ-5 שעות בשבוע על חיפוש אחר פריטים שהונחו לא במקום

ועל החלטות שנגררו לבוקר. בכדי להפחית את הבזבוז, כדאי ליצור נוהל של התכוננות לבוקר לפני שנכנסים למיטה. חשוב להרגיל את הילדים לסדר את התיק למחר ולהוציא את הבגדים המתוכננים ללבישה עוד בערב שלפני.

גם ההורים יחסכו זמן אם יוציאו את הבגדים בערב, ויגלו אז את הצורך בגיהוץ נוסף, את הכתם שמונע מאיתנו ללבוש את החולצה המתוכננת, ואת המיקום שבו נמצאת השרשרת שהולכת נפלא עם הבגד שבחרנו.

הורים שמכינים את האוכל בסופי השבוע ומקפיאים אותו, יכולים להוריד בכל ערב למקרר את הארוחה של יום המחרת, ולדאוג כך שלמחרת יהיה לילדים מה לאכול בשובם מהלימודים. מומלץ ליצור תורנות למשימות הקשורות לארוחה, כגון עריכת השולחן, שטיפת הכלים או תפעול המדיח, וכן הלאה.

בזמן הנכון

נשים רבות מנהלות את הבית בשעות העבודה, ואת העבודה בשעות הבית. בכדי להתייעל עלינו להגדיר את שעות העבודה ושעות הטיפול בבית, וליצור הפרדה מקסימלית ביניהם.

הבעיה מחריפה אצל נשים שעובדות מהבית, שכן ההפרדה בין התחומים מטשטשת. בכדי להתחיל את העבודה בראש שקט, כדאי לחשוב איך עושים סדר בבית בערב שלפני, בבוקר לפני תחילת העבודה, או כאשר חוזרים הביתה. חשוב להפוך את מועד הסידור להרגל קבוע, שיבטיח לנו רוגע ושלווה בשעות העבודה.

חשוב שהילדים יקחו חלק בשגרת סידור הבית היומית, בהתאם לגילם ויכולותיהם. יצירת סדר יום בו מוגדרות השעות לשיעורי בית, צפייה בטלוויזיה, אוכל, מקלחת, סידור החדר וכדומה, מסייעת לחסוך זמן וריבים ומרגילה את הילדים לשגרה קבועה. כאשר קובעים שגרה, ההתחלה עשויה להיות קשה ותתכן בחינת גבולות מצד הילדים, אך התעקשות ויצירת מערך תגמולים יביאו להטמעתה בבית.

השמירה על לוחות הזמנים שקבענו צריכה להעשות גם בחופשה, שכן אחרת יהיה קשה לחזור אליהם כשתחל שנת הלימודים. מומלץ להגדיר את שעת הקימה המאוחרת ביותר, ולא לאפשר לילדים להמשיך לנמנם כאשר היא עוברת, בכדי להבטיח גם את שעות השינה שלהם. כדאי לשמור גם על זמני הארוחות והפעילות של אחר הצהריים.

שגרה זה לא רע

בכדי להספיק לעשות הכל, ולמנוע חזרה לאחור, עלינו לדאוג כי גם אחרים משמעותיים בשמירה על הילדים יקחו חלק במאמץ ליצירת שגרה. כך למשל, אם הילדים נמצאים אצל הסבים, הדודים או הגרוש, חשוב ליידע אותם בנוגע לשגרת היום, ולבקש כי ישמרו עליה גם כאשר הילדים נמצאים בחזקתם.

לנשים רבות הכי קל לוותר על זמן הפנאי או הטיפוח שלהן, אך ללא טעינה קשה להמשיך ולפעול רצוף. חשוב להגדיר בסדר היום את שעת ההרגעות היומית, וכן את הפעילויות לטיפוח, העשרה ואינטרקציות חברתיות.

ניהול מסודר של זמנים יקטין את הסיכוי שנדחה פגישות או תורים ושנספיק לעשות לא רק את מה שצריך אלא גם את מה שעושה לנו טוב. יצירה של שגרה יומית ושמירה עליה, מאפשרת לנהל את הזמן הרבה יותר טוב ולשפר את איכות החיים של דיירי הבית והאם העובדת.
צריכה עזרה בסידור הבית? צרי קשר עם סידורים ונשמח לעזור לך!

 

5/5 - (1 vote)

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

ניוזלטר

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

"*" אינדוקטור שדות חובה

ניוזלטר
חייגו אלינו יצירת קשר הצעת מחיר