הכנות לפסח – איך להתחיל?

ערב פסח הולך ומתקרב. אם השנה ברצונכם להגיע לשולחן החג בכוחות מלאים ולא מותשים, זה הזמן להכנות לפסח – להתחיל לתכנן כיצד תנקו, תסדרו ותתארגנו לסדר פסח הקרוב!

ערב פסח הולך ומתקרב ותכנון מראש וחלוקת העבודה בתקופה זו תאפשר לנו להגיע אל ערב הפסח כשכל הבית מסודר, נקי ומוכשר מבלי ליפול מהרגליים. הכלל החשוב ביותר בהכנות לפסח הוא תכנון מראש – ככל שנכין רשימות מפורטות יותר של לוחות זמנים ושל משימות, כך נוכל לוודא שכלום לא נשכח או נדחה לרגע האחרון.

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

ניוזלטר

חמישה שבועות לפני הפסח

ההערכות לפסח צריכה להתחיל במובן הכלכלי על ידי עריכת תקציב מסודר. מכיוון שזהו חג שבו אנו מארחים אנשים רבים וקונים סל מזון גדול בהרבה מהרגיל, וכמו כן מתחדשים בבגדים נאים, קונים מתנות לאורחים, צובעים את הבית ועוד – חשוב לתכנן את מסגרת התקציב שלנו וכיצד לחלק אותה.

במקביל להכנת התקציב, עלינו לתכנן את רשימת המוזמנים, וכתוצאה ממנה את רשימת המנות והכמויות שיהא עלינו להכין. אם אנו מתכננים לחלק את הבישול בין המוזמנים, חשוב להגדיר בתקציב רק את המצרכים שדרושים לנו. אם שמרנו את הרשימות שלנו משנה שעברה, נוכל להעזר בהן ובחיובי האשראי שלנו בכדי להעריך את הסכום כיאות.

לאחר שהבנו מה עלינו לקנות ולעשות, כדאי לבחון את מצאי כלי הפסח שלנו ולבדוק האם לא חסרים לנו כלים. מכיוון שמדובר בארוחה רבת משתתפים, כוסות נשברות, צלחות מתנפצות בני משפחה חדשים מתווספים, וסטים של כלים וסכו"ם שבעבר הספיקו לכולם, לא מספיקים לפתע ולכן חשוב להערך לכך מראש.

בתקופה זו עלינו לתכנן כיצד להשתמש בתכולת המקרר והמקפיא שלנו, על מנת שלא נצטרך לזרוק את תכולתם לקראת הפסח. כדאי לתכנן את התפריט לתקופה הקרובה בהתאם למצאי, כך שבהתחלה נסיים את המצרכים שעושים פירורים, ולקראת הסוף כאשר הבית מוכשר ברובו, ישארו רק הפריטים שניתן לאכול מבלי לפזר פירורי חמץ כאשר עוברים לסידור חדרים אחרים.

אם מתכננים להעזר באנשי מקצוע כמו מסדרים מקצועיים, מנקים או חברת קייטרינג, כדאי להתקשר אליהם בשבוע זה ולסגור מולם את התאריכים ופרטי העבודה המתאימים לשני הצדדים.

מעוניינים בסיוע של צוות מקצועי בסידור הבית לקראת הפסח? צרו קשר עם סידורים!

ארבעה שבועות לפני הפסח

רגע לאחר פורים מתחילים הניקיונות, סידור הבית והכשרתו לפסח. גם את הניקיונות ואת סידור הבית כדאי לתכנן מראש ולפי תוכנית מפורטת ומסודרת, ולחלק את המשימות בין בני הבית בהתאם לגילם ויכולותיהם. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות היא "לסגור שטחים" כאשר מתחילים בחדרים שבהם לא נכנס חמץ, ומסיימים בסידור מטבח ובפינת האוכל.

בכדי לבצע תכנון נכון, מי שמקפיד על כשרות, צריך לזכור כי לאחר ניקוי התנור, הטוסטר והמיקרוגל מחמץ, צריך להמתין 24 שעות עד להפעלתם, ועל כן לתכנן ארוחות קלות לשבוע שלפני הסדר.
בשלב זה, שבו הבית עוד לא מוכשר אפשר לקנות את המתנות לאורחים, את הביגוד לחג, את המפות, את קישוטי השולחן וכדומה.

שלושה שבועות לפני הפסח

פורים עבר וזהו הסימן לפצוח בניקיונות ובסידור החדרים. כדאי להתחיל עם חדרי השינה של בני הבית, ובמסגרת הניקיון לפסח לבצע גם סידור ארונות בגדים, ואפילו להתחיל להוריד את בגדי המעבר כיוון שהאביב מגיע.

זו הזדמנות לזרוק או לתרום את כל הבגדים הקטנים או אלו שסר חינם, את המצעים שאין בהם שימוש ואת הצעצועים שכבר אינם מתאימים לגילם של הילדים. זה גם הזמן לנקות את התריסים, ולקוות שלא ירד גשם בשלושת השבועות הקרובים.

אם יש לכם מחסן, זה זמן טוב להכשיר אותו בכדי שיאחסן את המזון הכשר שאינו דורש קירור אותו תתחילו לקנות בשבוע זה. רכישה מוקדמת של היינות, השימורים, האורז ושאר המצרכים היבשים תחסוך לכם עמידה בתורי הענק בסופר בשבועיים הקרובים, ותחלק את העול הכלכלי של הרכישה על פני מספר פעמים.

שבועיים לפני הפסח

בנקודת הזמן הזו, אתם יכולים להכשיר כבר את הסלון ולהודיע לבני הבית שהכניסה אליו עם חמץ אסורה. אם תכננתם נכון את הארוחות, בשלב זה לא נותרו במקפיא שלכם פריטי חמץ רבים, ולכן אתם יכולים להכשיר גם אותו.

את פריטי החמץ שנותרו מאחסנים בשקיות סגורות ועל יריעת פלסטיק או נייר אלומיניום במקפיא הנקי ומשתמשים בהם עד להכשרת המטבח. בשלב זה ניתן גם להתחיל ולהכשיר את ארונות המטבח ולהחליף את הפריטים שבהם אנו משתמשים פחות (כמו כלי האירוח) בכלים כשרים לפסח.

שבוע לפני הפסח

בשלב הזה כמעט כל הבית מוכשר, וכעת עלינו להכשיר את המטבח ואת פינת האוכל. אם קיימת אפשרות להכניס שולחן וכסאות מתקפלים למטבח, נוכל להכשיר כליל את פינת האוכל כבר כעת ולכסותה בכיסוי פלסטיק. כך נשאיר אזור יחיד בבית שאינו כשר בשלב זה.

גם את המקרר אפשר להכשיר כעת כפי שהכשרנו את המקפיא. אם נשאיר כמות קטנה של כלים (צלחת, כוס, סכו"ם וספל לאדם) נוכל להעלות את רוב כלי החמץ לארונות העליוניים ולהחליפם בכלים הכשרים לפסח.

בשלב זה ניתן לרכוש גם את הבשרים וגם את הירקות לבישולי החג, ולוודא שהאורחים עתידים להביא את שתוכנן שיביאו על פי התפריט.

שלושה ימים לפסח

זה הזמן להכשיר את התנור, הטוסטר והמיקרוגל, שכן יום למחרת נתחיל בבישולים לחג. בשלב זה אנו מסלקים את שאריות החמץ מהבית, למעט החמץ הסמלי עבור מצוות ביאור חמץ, ומודיעים לבני הבית שלא ניתן להכניס יותר הביתה מזון שאינו כשר.

אם נותר בבית חמץ בארונות ייעודיים, כדאי לסגור אותם עם נייר דבק ולכתוב עליהם שמדובר בחמץ כדי למנוע טעות בזיהוי. לאחר שהבית כולו נקי, ניתן להתחיל להפשיר את הבשר שנזדקק לו במקרר, להכין את הירקות ואת הסלטים שיכולים לשהות במקרר וכן הלאה. אם יש מפה שבה משתמשים בדרך כלל בפסח, נכבס ונגהץ אותה לקראת החג.

ביומיים הבאים נקדיש זמן לבישול לערב החג, נעשה השלמות של מצרכים ונדאג להחלפת הסדינים, גיהוץ בגדי החג וסידור השולחן.

תכנון נכון של הזמן, ההכנות לפסח, ושל חלוקת האחריות בין בני הבית תאפשר לנו להגיע אל שולחן הסדר בלי לחץ ועם כוחות מחודשים.

 

5/5 - (2 votes)

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

ניוזלטר

חושבים לעשות סדר בחיים?

צרו איתנו קשר והשאירו פרטים

ניוזלטר
חייגו אלינו יצירת קשר הצעת מחיר